Kalender

"We hebben heel flink, voorbeeldig en braaf geslapen!", zeiden de meesters en juffen. Deze ochtend gingen onze ogen al vroeg open; nieuwsgierig naar wat een nieuwe dag zou brengen... ;-)

We startten de ochtend (8.00u) met een heerlijk ontbijt. Er is dagelijks een buffet met keuze uit verschillende soorten cornflakes en brood, choco, kaas, confituur, ham, speculaaspasta, een gekookt eitje, hagelslag, een mandarijntje, yoghurt,... Dat hebben we laten smaken! 

De lijnbus heeft ons om 10u afgezet aan de Hoge Venen. (De weergoden waren ons vandaag meer gunstig dan gisteren tijdens de verkenningstocht. Onze jassen, schoenen, mutsen, handschoenen,... waren terug droog na een nachtje op of in de buurt van de verwarming te hebben verbleven!) De meesters zetten er flink de pas in om tegen de middag de Signal de Botrange te gaan ontdekken. Gelukkig hielden we regelmatig halt om van al het moois te genieten, een tussendoortje (koek of fruit) te eten, een bleinenpleister te kleven, te drinken, even bij te tanken,... Het was zalig om gezellig te keuvelen of dollen onderweg. Er werden ook heel wat 'lieve woordjes' uitgewisseld naar aanleiding van het verhaaltje van voor het slapen gaan. Er moest ook goed samengewerkt worden om de glibberige paadjes en modderplassen te overwinnen (je gaat dat later merken bij het zien van onze vuile broeken,... ;-))! Onze zelfgemaakte broodjes met keuze uit worteltjes, sla, kaas, ham en saus, hebben we laten smaken deze middag! We warmden ons aan de kachel of open haard, slurpten van het aangeboden drankje, hielden een sanitaire stop om vervolgens aan deel 2 te starten van onze avontuurlijke wandeling!

Na een kleine regenbui draaiden we af in een spannend, interessant paadje dat kronkelde naar 'la cascade de Baheyon'. Dat was weer een prachtig stukje natuur van het natuurreservaat dat we mochten aanschouwen.
Om de spirit erin te houden de laatste kilometers werd er gezongen, opgetreden door elke kamer (om sterren te verdienen), quiz vragen beantwoord in ruil voor een snoepje,... We haalden allemaal de eindmeet, zodat de bus ons om 16u terug kon vervoeren naar de herberg. Oh wat deed de warme douche, de lieve post, het vieruurtje, het chillen,... deugd na een dagje buiten!

Vanavond hebben we groentesoep, aardappelen, worst en groenten van het buffet "gebufferd".

Nu is het heel stil, omdat we kijken naar een film van een heel schattig hondje...

Tot morgen voor meer nieuws van onze toffe ervaringen!